Посещение на италиански изследователи в рамките на научен проект „Икономика на всеотдайността. Съпоставителни аспекти на институции, социални практики и грижа за болните в Италия и България в историческа перспектива“

BG-IT 08.04.2019 02

На 8 април 2019 г. екип италиански изследователи посетиха ИБЦТ за първи работен семинар в рамките на научния проект с тема: „Икономика на всеотдайността. Съпоставителни аспекти на институции, социални практики и грижа за болните в Италия и България в историческа перспектива“. По време на работния семинар бяха представени и дискутирани индивидуалните изследователски теми и бяха обсъдени предстоящите дейности на екипите.

От италианска страна проектът се координира от Института за проучване на средиземноморските общества - Национален съвет за изследвания, Неапол, Италия, с ръководител проф. Паола Авалоне, а от българска от ИБЦТ с ръководител чл.-кор. проф. дин Александър Костов. Като част от работното посещение участниците в научния проект бяха приети от Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Р. Италия в България, когото изследователите запознаха с целите и дейностите по научния проект.

 

BG-IT 08.04.2019 01

 

BG-IT 08.04.2019 03