Събития

Tържествено честване на 50-годишнината от основаването на Института по тракология към БАН

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Logo 50 Years Institute of Thracology 01На 16 май 2022 г. от 17:00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе тържество по случай 50-годишнината от основаването на Института по тракология към БАН, сега Център по тракология „Проф. Александър Фол“ в ИБЦТ–БАН. Сред чуждестранните гости на юбилейното честване са проф. М. Саяр, председател на Международния съвет за индоевропейски и траколожки изследвания, и професор О. Пикар, член на Академията за изящни изкуства на Франция.

В официалната програма е включено представяне на три издания: специално подготвената за събитието книга, съдържаща изследванията на повече от 30 учени, които са работили или работят в ИТ/ ЦТ от и.д. Ръководител на ЦТ доц. д-р Иво Топалилов; колективна монография за цинобъра в тракийската и римската култура в българските земи от проф. д.н. Валерия Фол, както и поредният брой на Thracia, посветен на проф. В. Фол, от проф. д.н. Ваня Станчева-Лозанова.

Две изложби във фоайето на БАН на тема „50 години от създаването на Института по тракология при БАН“ и „Тракологията и другите науки“ съпътстват честването.

Всички права запазени © 2022 Институт за балканистика с център по тракология към БАН, Уеб агенция Кая Про, София

Търсене