Събития

Публична лекция на тема „Генетичният код на историята“

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

14.02.23 Генетичният код на историята4 04Институтът за балканистика с Център по тракология при Българската академия на науките има удоволствието да ви покани на публичната лекция на гл. ас. д-р Десислава Нешева (Медицински университет – София) на тема „Генетичният код на историята“.

С развитието на науката, генетиката стана част от подходите, които дават отговор на много въпроси и загадки в историята и археологията. Даде се възможност за откриване на липсващото звено в човешката еволюция и в произхода на съвременните хора. Там, където липсват писмени източници и материални доказателства, костите „проговарят” посредством методите на генетичния анализ. Как е протекла човешката еволюция? Кои са нашите предци? Какъв е произходът на българите? Какъв е техният път в историята? Благодарение на съвместните изследвания на историци, археолози, антрополози и генетици ще можем да дадем отговор на тези въпроси.

Събитието е част от цикъла ВСЕКИ ВТОРИ ВТОРНИК и ще се проведе на 14 февруари 2023 г. (вторник) от 17:00 ч. в сградата на ИБЦТ–БАН (ул. „Московска“ № 45) и онлайн на: https://us02web.zoom.us/j/89489470402

Очакваме ви! 

Лекцията се организира в изпълнение на проект „Епохи на историята – интегриране на генетичните методи в историческите изследвания“, финансиран от Фонд „Научни изследвания“, договор № КП-06-Н70-8/13.12.2022 г.

Всички права запазени © 2023 Институт за балканистика с център по тракология към БАН, Уеб агенция Кая Про, София

Търсене