Златен печат за европейски мениджмънт в науката

There is no translation available.

Съветът на европейската научна и културна общност връчи отличието "Златен печат за европейски мениджмънт в науката" на Института за балканистика с Център по тракология "Проф. Ал. Фол"

zlaten pechat 1На Официална среща в чест на Националния празник за Деня на народните будители, Институтът за Балканистика с Център по тракология при БАН получи Номинацията Почетен член на "Съвета на европейската научна и културна общност" за завоюван висок престиж и обществено признание, свързан с приноса му към развитието на БЪЛГАРСКАТА НАУКА и БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА. В залата на Националния археологически институт с музей се състоя специална церемония, на която бе връчена почетната значка ЗЛАТНА КНИГА и отличието ЗЛАТЕН ПЕЧАТ за ЕВРОПЕЙСКИ МЕНИДЖМЪНТ, с който ще се подпечатват всички престижни документи на Института. В качеството си на носител на тази награда ИБЦТ получава правото да се презентира в международните институции и донори, в търговските и културните ни представителства в европейските столици.

zlaten pechat 2Досега отличието Златна книга е било присъждано на редица европейски учени, творци и икономисти, сред които е един от авторите на икономическата стратегия на Европейския съюз - ученият от Великобритания проф. Ник Вон ТУНЗЕЛМАН, член на най-старата и престижна Британска академия на науките, създадена от крал Чарлз II в 1660-та година; ученият астроном проф. Александър БОКСЕМБЕРГ, автор на едни от най-големите научни открития в изследването на земните ресурси;  експертът в областта на Европейското образование от Австрия -  проф. Карл БЛЮМЕЛ.

Подобна награда притежават доказали се институции и ВУЗ-ове в България, както и десетки учени и културни дейци, завоювали международен авторитет. Сред носителите й са: доц. д-р Леандър  ЛИТОВ - физик, ръководител на научен колектив в най-мащабния  Международен експеримент в ЦЕРН - Женева за елементарните частици на материята и "големия взрив"; проф. Йовка Драгиева - президент на Националния център по нанотехнологии; акад. Кирил Боянов - учен в областта на високите технологии; проф. д-р Петър Ангелов, Георги Чапкънов, Райна Кабаиванска, Драматичен театър "Рачо Стоянов"; Театрален колеж "Любен Гройс"; Издателска къща "Жанет 45"; Постоянно представителство на ООН За развитие в България; Ай Би Ем България; Институт по обща и неорганична химия; Институт по физикохимия.

All Rights Reserved © 2024 Institute of Balkan Studies and Center of Thracology, BAS Web Agency Kaya Pro Ltd, Sofia

Search