Събития

ПОСЕЩЕНИЕ НА ИТАЛИАНСКИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ В РАМКИТЕ НА НАУЧЕН ПРОЕКТ „ИКОНОМИКА НА ВСЕОТДАЙНОСТТА. СЪПОСТАВИТЕЛНИ АСПЕКТИ НА ИНСТИТУЦИИ, СОЦИАЛНИ ПРАКТИКИ И ГРИЖА ЗА БОЛНИТЕ В ИТАЛИЯ И БЪЛГАРИЯ В ИСТОРИЧЕСКА ПЕРСПЕКТИВА“

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

BG IT 08.04.2019 02На 8 април 2019 г. екип италиански изследователи посетиха ИБЦТ за първи работен семинар в рамките на научния проект с тема: „Икономика на всеотдайността. Съпоставителни аспекти на институции, социални практики и грижа за болните в Италия и България в историческа перспектива“. По време на работния семинар бяха представени и дискутирани индивидуалните изследователски теми и бяха обсъдени предстоящите дейности на екипите.

От италианска страна проектът се координира от Института за проучване на средиземноморските общества - Национален съвет за изследвания, Неапол, Италия, с ръководител проф. Паола Авалоне, а от българска от ИБЦТ с ръководител чл.-кор. проф. дин Александър Костов.

Като част от работното посещение участниците в научния проект бяха приети от Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Р. Италия в България, когото изследователите запознаха с целите и дейностите по научния проект.

 

 

 

 

 

BG IT 08.04.2019 01

BG IT 08.04.2019 03

Всички права запазени © 2021 Институт за балканистика с център по тракология към БАН, Уеб агенция Кая Про, София

Търсене