Събития

Международна научна конференция “Late Antique Christianity in Southeastern Europe”, Ямбол, 3-5 октомври 2019 г.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

плакатОт 3 до 5 октомври 2019 г. в гр. Ямбол ще се проведе международна научна конференция “Late Antique Christianity in Southeastern Europe” с участието на 56 учени от 11 държави. Конференцията е част от проекта “LABedia: енциклопедия на Късната античност на Балканите, IV век”, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ и се организира от Института за балканистика с Център по тракология „Проф. Александър Фол“ при Българската академия на науките в партньорство с Регионален исторически музей – Ямбол.

Официалното откриване на конференцията ще бъде на 3 октомври 2019 г. (четвъртък) от 9.00 ч. в сградата на Безистена, град Ямбол. Пленарната сесия ще се проведе в Безистена, а научните сесии от 3 до 5 октомври ще са в Конферентната зала на Парк Хотел Ямбол, разположен в западната част на Градския парк.

Събитието е посветено на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките.

На 4 октомври 2019 г. от 19.00 ч. в Музея на бойната слава ще бъде представена книгата на Калин Стоев „Providentia Inperatoris. Биография на император Максимин Тракиеца“, издание на Издателска къща „Тендрил“. Това е втората книга на д-р Калин Стоев, в която анализирайки наличният изворов, епиграфски и археологически материал проследява живота, военната кариера и годините на управление като император на Максимин

Програма на конференцията в PDF формат

Всички права запазени © 2021 Институт за балканистика с център по тракология към БАН, Уеб агенция Кая Про, София

Търсене