Събития

Проект на ИБЦТ–БАН е определен за финансиране в проведения през 2019 г. конкурс на ФНИ за фундаментални научни изследвания на млади учени и постдокторанти

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Logo Single BG 01„Европейски влияния в модерната градска музикална култура на Балканите. Библиографско изследване“ на Института за балканистика с Център по тракология при БАН е единственият проект в областта на хуманитарните науки, определен за финансиране въз основа на проведения през 2019 г. конкурс на ФНИ за фундаментални научни изследвания на млади учени и постдокторанти.

Това е интердисциплинарен проект, в който ще вземат участие представители на ИБЦТ–БАН, Националното музикално училище „Любомир Пипков” и Института по музикознание при Сръбската академия на науките и изкуствата. Основната цел е осъществяване на библиографско изследване на европейските влияния в модерната градска музикална култура на Балканите. Посредством събиране, систематизиране, класифициране и каталогизиране на документи ще бъде създаден библиографски корпус, който ще обхване различни по вид материали по темата.

Изследователският екип си поставя и друга важна задача – публикуване на библиографския корпус в специално създаден уебсайт със свободен достъп. Предвидено е една значителна част от събрания изворов материал да бъде включена в националните и международни е-инфраструктури. Това ще допринесе за повишаване на количеството на видимата научна продукция, подпомагане на научните изследвания от регионално и национално значение, включване на млади учени в научния диалог, стимулиране и разширяване на международното научно сътрудничество.

Период: 2019–2021

Цел: осъществяване на библиографско изследване на европейските влияния в модерната градска музикална култура на Балканите

Финансиране: Фонд „Научни изследвания“, МОН

Участник от страна на БАН: Институт за балканистика с Център по тракология

Ел. поща за контакт: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ръководител на проекта: Александра Миланова

Всички права запазени © 2021 Институт за балканистика с център по тракология към БАН, Уеб агенция Кая Про, София

Търсене