Събития

ИБЦТ с награди за млад и най-млад учен на БАН

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

IMG 2472На тържествено събрание по повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, бяха отличени най-добрите млади учени на Българската академия на науките. Председателят на Народното събрание Никола Минчев връчи наградите на победителите в конкурса за млади учени „Професор Марин Дринов“ и конкурса за най-млади учени „Иван Евстратиев Гешов“.

Гл. ас. д-р Александра Миланова от Института за балканистика с Център по тракология получи наградата за млади учени „Професор Марин Дринов“ за постижения в направление „Културно-историческо наследство и национална идентичност“.

Георги Юри Дикин, редовен докторант в Института за балканистика с Център по тракология, получи наградата за най-млади учени „Иван Евстратиев Гешов“ за постижения в същото направление.

Наградите целят да откриват и стимулират талантливите млади учени в БАН, да им позволят по-рано и успешно да осъществят международни научни контакти, да подпомогнат тяхното развитие и израстване, както и да направят работата в науката и по- специално в БАН по-привлекателна за млади и даровити специалисти.

 

Всички права запазени © 2022 Институт за балканистика с център по тракология към БАН, Уеб агенция Кая Про, София

Търсене